Cara Menaikkan Hb Rendah Dalam Masa 11 hari

Assalamualaikum semua, Hb rendah memang buatkan ibu hamil semakin runsing mencari cara untuk menaikkan HB kembali. Hb rendah boleh membawa pelbagai risiko kepada ibu dan bayi kita. Oleh itu memang di wajibkan ibu-ibu ikhtiar untuk dapatkan bacaan HB ketika hamil atas daripada 11 . jadi aizah ingin kongsikan cara bagaimana ingin naikkan Hb dalam masa 11 hari .

Aizah nak kongsikan pada semua , seorang ibu yang berjaya menaikkan hb rendah ketika hamil dalam masa 11 hari . Ya 11 hari. jom kita baca :-

TESTIMONI 16 : AINA AMIN
.
[NAIKKAN HB DALAM MASA 11 HARI]
.
Assalamu'alaikum.. Nama saya Aina dan sekarang tengah mengandung anak kedua.
.
Bila mengandung je mesti orang akan kaitkan dengan masalah hb rendah kan? Masa aina mengandungkan anak pertama dulu, aina juga tidak terlepas dengan masalah hb rendah.
.
Obimin tak pernah miss. Iron tablet yang KK bagi pun ambil juga. Tapi hb tetap 10 ke bawah. Sampai banyak kali kena marah dengan nurse.
.
Bila mengandung kali kedua, aina dah mula mengamal supplement set hamil Shaklee. Alhamdulillah setakat sehingga kandungan 5 bulan, hb aina masih di paras normal.
.
Tetapi di usia kandungan 6 bulan hb aina mula drop jadi 10.8. Nurse mula suruh up kan dose iron tablet sehingga 4 biji sehari.
.
Jadi aina balik rumah dan kaji semula kenapa hb aina boleh turun. Kerana vitalea sepatutnya dapat membantu naikkan hb. Bila dikaji, aina buat kesimpulan memang salah diri sendiri. Kadang-kadang terlupa nak ambil vitamin. Tak pantang cafein (antara punca hb aina turun). Dan cara aina ambil vitalea tu sendiri pun salah.  So aina buat research sendiri macam mana cara betul nak consume vitamin Shaklee supaya badan boleh serap sepenuhnya dan sekaligus naikkan hb.
.
Selepas aina tukar cara pengambilan vitalea dan vitamin c, kurangkan pengambilan cafein, alhamdulillah dalam masa 11 hari je hb aina naik mendadak.
.
Sampai nurse pun tanya makan vitamin ape dan macam mana cara aina ambil sehingga hb naik mendadak. Rasa lega sangat bila tengok result hb sendiri.
.
Bukan itu sahaja antara kesan lain bila aina mengamalkan set hamil Shaklee, kaki aina tak pernah cramp malam-malam. Berbanding dengan mengandung kali pertama dulu, hampir tiap-tiap malam kejutkan suami kerana kaki cramp.
.
Kemudian masalah sembelit pun tiada. Kalau dulu bercinta nak pergi toilet, sekarang setiap pagi, sudah menjadi rutin wajib pergi ke toilet.
.
Dan paling best, masa mengandung kali pertama dulu, setiap bulan berat akan naik dengan banyak sehingga menyebabkan rasa sakit pada tapak kaki. Tapi alhamdulillah mengandung kali ini, kenaikan berat badan sangat terkawal setiap bulan.
.
Alhamdulillah, bila konsisten dengan set hamil shaklee, tempoh mengandung rasa sangat mudah dan bertenaga. InsyaAllah lepas bersalin akan sambung dengan set pantang Shaklee pula. Terima kasih Allah kerana temukan aina dengan Shaklee. 
Ini adalah bukti yang menunjukkan Hb puan ini kembali naik :- 
Imej mungkin mengandungi: 2 orang

Jadi . jika anda juga mengalami masalah Hb low , aizah sangat cadangkan ambil set vitamin ini untuk membantu naikkan kembali HB kita. In Shaa Allah .

hubungi aizah segera untuk dapatkan vitamin -vitamin ini di :-


  

0 Comments